Wat is roaming?

 

Roaming betekent dat je mobiele telefoon gebruik maakt van diensten hoewel je geen verbinding kunt maken met je eigen netwerk, meestal omdat je in het buitenland bent. Door te roamen kun je in het buitenland bellen, smsjes sturen of mobiel internetten. Er zijn drie soorten roaming:

  1. SMS Roaming. Het kunnen versturen van tekstberichten. Er worden geen kosten gerekend voor het ontvangen van SMS berichten.
  2. DATA Roaming. Het sturen en versturen van multimedia berichten, bijvoorbeeld emails. De kosten hiervan hangen van de hoeveelheid data, gemeten in kilobytes of megabytes.
  3. VOICE Roaming. Bellen of gebeld worden in het buitenland.

In het buitenland roamen is vaak duur en daarom zetten de meeste smartpone gebruikers roaming af als ze in het buitenland zijn. In het volgende FAQ artikel leggen we uit je roaming af zet op een HTC telefoon: Hoe zet je roaming uit op een HTC smartphone?

 

Om toch goedkoop in het buitenland goedkoop te internetten, om bijvoorbeeld je email te checken, adviseren we gebuik te maken van gratis WiFi netwerken. In veel hotels is gratis WiFi en franchises zoals McDonalds en Starbucks bieden ook gratis WiFi aan.