Wat is Google Android?

 

Google Android, of simpelweg Android is een besturingssysteem voor mobiele apparaten, zoals smartphones. Android werd oorspronkelijk ontwikkeld door Android Inc., maar werd in 2005 overgenomen door Google. Android is een zogenaamd 'open source' besturingssysteem, wat betekent dat de broncode van de software openbaar is. De Android Open Source Project (AOSP) heeft als taak Android te onderhouden en verder te ontwikkelen. De meeste recente versie van Android is versie 4.0, Ice Cream Sandwich.

Mobiele telefoons die draaien op Android zijn onder andere toestellen van HTC, Samsung, Sony, en Hauwei. De meeste smartphone producenten kiezen wel ervoor om een 'shell' op Android te zetten, wat wil zeggen dat ze de gebruikersinterface aanpassen. HTC gebruikt HTC Sense voor zijn Android smartphones.

 

Mede omdat Android open source is, zijn er reeds meer dan 200.000 applicaties voor Android ontwikkeld, die verkrijgbaar zijn in Android Market. Ook Google heeft verscheidene applicaties beschikbaar gesteld voor Android gebruikers, zoals Google Voice, Sky Map, Maps Editor en Finance. Het grote aantal apps is één van de belangrijkste redenen voor de populariteit van Android. Android versies van 2.3 bieden onder andere gratis navigatie.

 

Website Google Android

 

 

Gerelateerde begrippen:

Android Market

HTC